Milliseid raamatuid armastavad maailma tuntumad tippjuhid? (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gatesi lemmik Kuristik rukkis.
Bill Gatesi lemmik Kuristik rukkis. Foto: MANDEL NGAN/AFP

Tuntud hiigelfirmade eesotsas olevate meeste ja naiste raamatumaitse kõigub seinast-seina.

Näiteks Amazoni juhile Jeff Besosele meeldib rohkem ilu- kui populaarteaduslik kirjandus ning üks tema lemmikuid on Kazuo Ishiguro novell Elu kuldsed hetked, kirjutab Businessinsider.

Microsofti asutaja Bill Gates aga armastab J.D.Salingeri teost Kuristik rukkis. Gates luges seda esimest korda 13-aastasena ning sellest ajast on see tema lemmikraamat.

Üht kõigi aegade hinnatumat ettevõtjat Steve Jobsi mõjutas tugevalt James Allworthi ja Karen Dilloni raamat Kuidas sa mõõdad oma elu? Selle raamatu sõnumiks on, et igaüks mõõdab edu erinevalt ning julgustab inimesi valima oma teed siin elus.

Apple`i juht Tim Cook jagas oma töötajatele teost Võisteldes ajaga, mis õpetab efektiivsemalt töötama ning see läbi edukamat karjääri tegema.

Facebooki asutajale Mark Zuckerbergile aga meeldib raamat, mis räägib sellest, kuidas vaesed elavad kahe dollariga päevas ära.

Pole just üllatav, et edukad inimesed tahavad lugeda teistest edukatest.  Näiteks Tesla juht Elon Musk armastab Benjamin Franklini elulugu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles