![Toidu parema säilimise nimel tuleks külmkapis tooted õigesti paigutada.](http://f10.pmo.ee/gfXNK-rVlgBp0LRJyqUhlLfkB80=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2017/03/02/6399885t1h8bc3.jpg)
Kuigi toidu paigutus külmkapis võib ebaoluliselt kõlada, on see tegelikult toidu säilimiseks väga tähtis.
Kuigi toidu paigutus külmkapis võib ebaoluliselt kõlada, on see tegelikult toidu säilimiseks väga tähtis.
Õige toidupaigutus külmikus võib aidata sul vähendada toidu raiskamist ja hoida kokku raha, vahendab The Independent. Mõned nipid, kuidas külmikus toitu paremini paigutada:
Toored köögiviljad, salat ja puuviljad – hoia neid eraldi sahtlites, kuna osa puuvilju eraldab gaase, mis kiirendab küpsemist. Maitsetaimi ja -lehti ei tasu liiga külmkapi tagaosas hoida, sest need võivad külmuda.
Kinnises pakis toores liha ja kala aseta sinna – see on külmiku kõige külmem koht. Toore liha hoidmine alumisel riiulil aitab samuti vältida ülejäänud toitude saastumist – kui toores liha oleks ülemistel riiulitel, siis võib juhtuda, et lihavedelikku võib tilkuda ka teiste toitude peale.
Piimatooted ja kanamunad – ole kindel, et jogurtitops on korralikult kinni, et säilitada värskus ja ennetada bakterite sattumist topsi.
Valmistoidud – tooted, mis ei vaja enam küpsetamist, näiteks singid või eelmise päeva toidu ülejäägid. Ülemisel riiulil on temperatuur sellistele toodetele kõige sobivam.
Sinna aseta naturaalsete säilitusainetega toiduained. Külmikuuksel kõigub temperatuur kõige rohkem, seega on see parim koht maitseainete ja mahlade hoidmiseks. Kindlasti ei tohiks siin hoida piima. Või ja pehme juust sobivad samuti külmikuukses hoidmiseks.
Gaase eraldavaid puu-, juur- ja köögivilju (näiteks avokaadod, banaanid, nektariinid, virsikud, pirnid, ploomid, tomatid) ei tasuks külmkapis hoida.
Ketšupit võib külmikus hoida või mitte – see oleneb inimese harjumusest.