Londoni olümpiamängudele saab pileteid osta ka Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto tänaselt piletimüügikampaania avatseremoonialt. Taga vasakult teine Londoni linnapea Boris Johnson, tema kõrval olümpiavõitja Nadia Comaneci. Vasakult neljas OM korralduskomitee juht lord Sebastian Coe, tema kõrval olümpiavõitja Carl Lewis, tema kõrval briti ujuja Rebecca Adlington, samuti olümpiavõitja
Foto tänaselt piletimüügikampaania avatseremoonialt. Taga vasakult teine Londoni linnapea Boris Johnson, tema kõrval olümpiavõitja Nadia Comaneci. Vasakult neljas OM korralduskomitee juht lord Sebastian Coe, tema kõrval olümpiavõitja Carl Lewis, tema kõrval briti ujuja Rebecca Adlington, samuti olümpiavõitja Foto: SCANPIX

Täna algas kuuenädalane turunduskampaania, kus piletihuvilised saavad oma piletiostusoovi registreerida korralduskomitee veebis ja jääda siis lootma loosiõnnele, mis lubaks soovitud pileti olümpiavõistlusele ka välja osta.

Samal ajal tuleb teatud osa pileteid ilma loosimiseta müügile osalevates riikides rahvusliku olümpiakomitee egiidi all.

Nagu ütles Eesti Olümpiakomitee (EOK) saavutusspordi divisjoni juht Martti Raju, on Eesti saanud tuhatkond piletit, mille müümisega hakkab tegelema EOK koostööpartner reisibüroo Estravel. Suur osa Eestile eraldatud piletitest on meeste kettaheite finaalvõitlusele, kui eeldatavalt eesti spordisõpradele enim huvi pakkuvale võistlusele.

Estraveli London 2012 projektijuht Monika Maiorovi sõnul saab reisibüroost osta pileteid nii koos lennu- ja majutuspakettidega, kui ka ilma. Pileteid spordivõistlustele saab Estravelist osta juba tänasest. Spetsiaalne rubriik Londoni OMi piletite ja OMle reisimise teemal avaneb Estraveli koduleheküljel aprillis.

OMi korralduskomitee veebis saavad oma piletiostusoovi registreerida ka Eesti spordisõbrad.

Olüpiamängude avatseremoonia piletihind algab 20 inglise naelast ja ulatub kuni 2000 naela ja 12 pennini. (Valuutakurssidest: üks euro on 0,87 inglise naela).

Martti Raju teadis öelda, et märgitud alghinnaga avatseremoonia pileteid pole müügile oodata, kuna traditsiooniliselt jagab korraldajamaa need oma maa vähekindlustatud sotsiaalsetele rühmadele.

Kokku müüakse 6,6 miljonit piletit. Kaks kolmandikku piletitest maksavad 50 Inglise naela (umbes 57 eurot) või alla selle. Umbes 2,5 miljonit piletit maksavad 20 Inglise naela (23 eurot) või vähem.

27. juulil algava spordipeo avatseremoonia lavastaja on filmirežissöör Danny Boyle («Trainspotting», «Rentslimiljonär», «127 tundi»).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles