Ettevõtjad unistavad kõigi elu paranemisest

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Kuldar Leis.
Ettevõtja Kuldar Leis. Foto: Kristjan Teedema

Eesti ettevõtjate ja tippjuhtide hinnangul oleks järgmine kümnend võidetud siis, kui kõigi elukvaliteet paraneks ning ebavõrdsus väheneks.

«Nii väikeses riigis ei tohiks nii suuri sissetulekute ja elukeskkonna erinevusi olla,» rääkis Niilo. Ta tõi näiteks, et väikeses maakohas elades pole võimalik pakkuda lapsele head huviharidust. Küsimus pole rahas, vaid kriitilises inimeste arvus selliste teenuste pakkumiseks.

Ettevõtja Sten Tamkivi sõnul on järgmise kümnendi Eesti majanduse võiduvalem teadmisi, teenuseid ja tehnoloogiat kõrge marginaaliga eksportivad ettevõtted.

«Nende asutajad ja töötajad on 75 protsendi ulatuses pärit Eestist ja on nii kohalikes kui ka välisülikoolides omandanud hea hariduse. 25 protsenti asutajaid ja töötajaid on aga aktiivse ja avatud poliitikaga Eestisse elama meelitatud mujalt maailmast,» kirjeldas Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles