Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2017/02/28/6394799t1h8753.jpg)
Talvel on tervise hoidmiseks oluline vitamiine süüa. Today.com järjestas kuus toiduainet, mis sisaldavad rohkem C-vitamiini kui apelsin.
1. Brüsseli kapsas
:format(webp)/nginx/o/2017/02/28/6394801t1h5468.jpg)
Keskmises apelsinis on umbes 70 milligrammi C-vitamiini, ühes tassitäies Brüsseli kapsas on aga 74 milligrammi C-vitamiini. Küpsetatud Brüsseli kapsas on siiski veidi vähem C-vitamiini.
2. Lehtkapsas
:format(webp)/nginx/o/2017/02/28/6394805t1h79eb.jpg)
Kahes tassitäies lehtkapsas on umbes 80 milligrammi C-vitamiini.
3. Brokoli
/nginx/o/2017/02/28/6394807t1h397d.jpg)
Tassitäis hakitud brokolit sisaldab 81 milligrammi C-vitamiini
4. Kiivi
/nginx/o/2017/02/28/6394817t1h6b17.jpg)
Kõigest ühes suures kiivis on 84 grammi C-vitamiini.
5. Maasikad
/nginx/o/2017/02/28/6394821t1h9d50.jpg)
Tassitäis maasikaid annab sööjale 84 milligrammi C-vitamiini.
6. Punane ja kollane paprika
:format(webp)/nginx/o/2017/02/28/6394841t1h7a22.jpg)
Ühes suures punases paprikas võib olla kuni 209 milligrammi C-vitamiini. Suures kollases paprikas ulatub see lausa 340 milligrammini.