Talvel on tervise hoidmiseks oluline vitamiine süüa. Today.com järjestas kuus toiduainet, mis sisaldavad rohkem C-vitamiini kui apelsin.
6 toiduainet, milles on üllatavalt rohkem C-vitamiini kui apelsinis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. Brüsseli kapsas
Keskmises apelsinis on umbes 70 milligrammi C-vitamiini, ühes tassitäies Brüsseli kapsas on aga 74 milligrammi C-vitamiini. Küpsetatud Brüsseli kapsas on siiski veidi vähem C-vitamiini.
2. Lehtkapsas
Kahes tassitäies lehtkapsas on umbes 80 milligrammi C-vitamiini.
3. Brokoli
Tassitäis hakitud brokolit sisaldab 81 milligrammi C-vitamiini
4. Kiivi
Kõigest ühes suures kiivis on 84 grammi C-vitamiini.
5. Maasikad
Tassitäis maasikaid annab sööjale 84 milligrammi C-vitamiini.
6. Punane ja kollane paprika
Ühes suures punases paprikas võib olla kuni 209 milligrammi C-vitamiini. Suures kollases paprikas ulatub see lausa 340 milligrammini.