L, 10.06.2023
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

6 toiduainet, milles on üllatavalt rohkem C-vitamiini kui apelsinis

Tarbija24
Facebook Twitter
Comments
Apelsinid.
Apelsinid. Foto: SCANPIX

Talvel on tervise hoidmiseks oluline vitamiine süüa. Today.com järjestas kuus toiduainet, mis sisaldavad rohkem C-vitamiini kui apelsin.

1. Brüsseli kapsas

Brüsseli kapsas. / Scanpix
Brüsseli kapsas. / Scanpix Foto: SCANPIX

Keskmises apelsinis on umbes 70 milligrammi C-vitamiini, ühes tassitäies Brüsseli kapsas on aga 74 milligrammi C-vitamiini. Küpsetatud Brüsseli kapsas on siiski veidi vähem C-vitamiini.

2. Lehtkapsas

Lehtkapsas. / Scanpix
Lehtkapsas. / Scanpix Foto: SCANPIX

Kahes tassitäies lehtkapsas on umbes 80 milligrammi C-vitamiini.

3. Brokoli

Brokoli. / Scanpix
Brokoli. / Scanpix Foto: SCANPIX

Tassitäis hakitud brokolit sisaldab 81 milligrammi C-vitamiini

4. Kiivi

Kiivi. / Scanpix
Kiivi. / Scanpix Foto: SCANPIX

Kõigest ühes suures kiivis on 84 grammi C-vitamiini.

5. Maasikad

Maasikad. / Scanpix
Maasikad. / Scanpix Foto: Panther Media/Scanpix

Tassitäis maasikaid annab sööjale 84 milligrammi C-vitamiini.

6. Punane ja kollane paprika

Punane paprika. / Scanpix
Punane paprika. / Scanpix Foto: PantherMedia/Scanpix

Ühes suures punases paprikas võib olla kuni 209 milligrammi C-vitamiini. Suures kollases paprikas ulatub see lausa 340 milligrammini.

Facebook Twitter
Comments

Märksõnad

Tagasi üles