Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

6 toiduainet, milles on üllatavalt rohkem C-vitamiini kui apelsinis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Apelsinid.
Apelsinid. Foto: SCANPIX

Talvel on tervise hoidmiseks oluline vitamiine süüa. Today.com järjestas kuus toiduainet, mis sisaldavad rohkem C-vitamiini kui apelsin.

1. Brüsseli kapsas

Brüsseli kapsas. / Scanpix
Brüsseli kapsas. / Scanpix Foto: SCANPIX

Keskmises apelsinis on umbes 70 milligrammi C-vitamiini, ühes tassitäies Brüsseli kapsas on aga 74 milligrammi C-vitamiini. Küpsetatud Brüsseli kapsas on siiski veidi vähem C-vitamiini.

2. Lehtkapsas

Lehtkapsas. / Scanpix
Lehtkapsas. / Scanpix Foto: SCANPIX

Kahes tassitäies lehtkapsas on umbes 80 milligrammi C-vitamiini.

3. Brokoli

Brokoli. / Scanpix
Brokoli. / Scanpix Foto: SCANPIX

Tassitäis hakitud brokolit sisaldab 81 milligrammi C-vitamiini

4. Kiivi

Kiivi. / Scanpix
Kiivi. / Scanpix Foto: SCANPIX

Kõigest ühes suures kiivis on 84 grammi C-vitamiini.

5. Maasikad

Maasikad. / Scanpix
Maasikad. / Scanpix Foto: Panther Media/Scanpix

Tassitäis maasikaid annab sööjale 84 milligrammi C-vitamiini.

6. Punane ja kollane paprika

Punane paprika. / Scanpix
Punane paprika. / Scanpix Foto: PantherMedia/Scanpix

Ühes suures punases paprikas võib olla kuni 209 milligrammi C-vitamiini. Suures kollases paprikas ulatub see lausa 340 milligrammini.

Tagasi üles