Lugeja küsib: kuhu kadusid reeglid liikluskindlustuse riskikoefitsiendi arvutamisel

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbija24`ni jõudis kiri lugejalt, keda üllatas see, et ühtsed liikluskindlustuse riskikoefitsiendi arvutamise reeglid on tänaseks kadunud ja iga kindlustaja otsustab selle üle eraldi.

Lugeja:

Muutunud on liikluskindlustuse riskikoefitsiendi arvutamine, kuid kajastamist sellele pole ma märganud. Kui varem oli igal pool ühtne ning seda muudeti ühtsete reeglite järgi, siis nüüd «ühtseid riskikoefitsiendi reegleid ei ole. Riskikoefitsient ega muud kindlustusmakse arvutamise asjaolud on kindlustusandjatel erinevad. Riskikoefitsiendi kasutamise ja metoodika üle otsustab iga kindlustusandja eraldi.»

Koefitsiendi arvutamise kohta puudub info ka seltside kodulehel. Inimestele võiks selgitada uut süsteemi ning tuua võrdlusi vanaga. Näiteks minul on avariist möödas 13 kuud, ent koefitsient pole ikka langenud ning ei saa aru, et kas ja millal ja palju üldse langeb. Vana süsteemi järgi oleks pidanud langema 365 päeva pärast. Saatsin ka päringu kindlustusseltsi, ent vastust ei tulnud.

Vastab Heidi Vilu kindlustusseltsist If:

Ühtsed reeglid riskikoefitsiendi arvutamiseks kaotati juba 2004. aastal, kui Eesti ühines Euroopa Liiduga.

Tegemist on kahjudeta aastate soodustuse arvutamisega ja igal seltsil on õigus teha seda oma põhimõtteid arvestades.  Kuna meie klientidele selline üleminek suuri muutusi kaasa ei toonud, siis ei näinud me ka vajadust teema pikemaks selgitamiseks kodulehel. Peame seda aga arutamist väärivaks mõtteks ja kaalume oma klientide arusaamatuste vältimiseks täpsustava info lisamist oma veebilehele.

Konkreetset juhtumit puudutavate küsimuste korral soovitame alati pöörduda oma kindlustusandja poole selgituste saamiseks. Iga juhtum on erinev ja kirja põhjal ei ole võimalik täpset vastust konkreetse situatsiooni osas anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles