Eesti liitus Rahvusvahelise Arenguassotsiatsiooniga

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhikirja allkirjastamine.
Põhikirja allkirjastamine. Foto: Rahandusministeerium

Rahandusminister Ivari Padar kirjutas eile Maailmapanga Washingtoni peakorteris alla Rahvusvahelise Arenguassotsiatsiooni (International Development Association, IDA) põhikirjale.


«IDA-ga liitumine on Eesti jaoks oluline tähis doonoritegevuse laiendamisel, sest selle kaudu saame aidata neid arenguriike, kes pole meie bilateraalse arengukoostöö partnerriigid. Näiteks Aafrika, mis on kõige vaesem ja arengus mahajäänum kontinent, saab umbes poole IDA toetustest,» ütles rahandusminister Ivari Padar.

Liitumine IDA-ga aitab ellu viia Eesti arengukoostööalaseid eesmärke ja kaasa rääkida arengumaid puudutavate otsuste tegemises.

See võimaldab ka senisest enam oma kogemusi jagada ning tõstab Eesti kui doonorriigi mainet rahvusvahelisel areenil.

IDA-ga liitumine on olnud Eesti eesmärk alates «Eesti arengukoostöö ja humanitaarabi arengukava 2006-2010» heakskiitmist 2006. aastal. Riigikogu kiitis liikmeksastumise heaks 24. septembril.

Rahvusvahelise Arenguassotsiatsiooni missiooniks on aidata kõige vaesemate riikide valitsusi vaesuse vähendamisel. IDA annab pikaajalisi intressivabu laene riikidele, kus keskmine sissetulek elaniku kohta on alla 1065 USD aastas (alla 2,9 USD päevas), soodustades sellega riigi majanduskasvu ning inimeste elutingimuste parandamist. Eestiga koos on tänaseks IDA-ga liitunud 168 riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles