Swedbankile hiiglasliku nõude kaela toonud tippjuhid pääsevad puhta nahaga (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki eksjuht Michael Wolf.
Swedbanki eksjuht Michael Wolf. Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT/Svenska Dagbladet/Scanpix

Swedbank ei esita kahjunõuet oma endiste juhtide, tegevjuht Michael Wolfile ega nõukogu esimehele Anders Sunstromile, otsustas ettevõtte nõukogu eile. Teatavasti ähvardab panka ligi poole miljardiline trahv endiste tippjuhtide tehtud kinnisvaratehingute pärast.

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab, et eelmisel aastal toimunud Swedbanki aktsionäride üldkoosolek ei kiitnud heaks ei endise tegevjuhi ega nõukogu esimehe tegevust, mis oleks andnud Swedbankile võimaluse esitada nendele kahjunõude.

Eile otsustas Swedbanki nõukogu siiski, et kahjunõuet ei esitata, sest mingit alust selleks ei ole. Eelmise aasta veebruari keskel vallandas Swedbank Michael Wolfi päevapealt, mis oli siis suur üllatus, sest Wolf oli väga edukalt finantskriisist välja viinud.

Vallandamise ametlikuks põhjuseks oli vajadus kiiremateks muutusteks pangas, aga kuulduste kohaselt oli tegelikuks põhjuseks panga mitme tippjuhi pangatöö kõrvalt toimunud kinnisvaraäri ja võimaliku sisetehingu uurimine Rootsi finantsinspektsiooni poolt.

Koos temaga oli lahkuma sunnitud ka panga nõukogu esimees Anders Sundström ning hiljem lahkusid pangast nende tehingutega seoses veel mitu tippjuhti. Veebruari alguses kirjutas Dagens Industri, et Swedbanki võib ähvardada nende tehingute pärast ligi poole miljardiline trahv.

Rootsi ärilehe andmetel on Michael Wolf praegu ametis maailma suurima erakapitalifirma Blackstone nõunikuna. Ta on ka Stockholmi kommertskoja nõukogu esimees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles