Jetoil tegi omanike ringis olulise vangerduse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jetoili tankla
Jetoili tankla Foto: Margus Ansu

Oma eelmise aasta majandustulemusi tutvustanud Jetoil andis ühtlasi teada, et on otsustanud omanike ringist välja arvata kriminaalsüüdistusega silmitsi seisva Lembit Eespäeva ja valida tema asemele Hanno Riismaa.

Jetoili enamusomanik on Jetcapitali kontsern, mille aktsionärid valisid ettevõtte uueks nõukogu liikmeks Lembit Eespäeva asemel Hanno Riismaa, andis ettevõte teada oma eelmise aasta majandustulemusi tutvustanud pressiteates. 

«Jetcapitali üks asutajatest ja pikaajaline aktsionär Lembit Eespäev müüs oma osaluse Jetcapitalis kaasaktsionäridele ja loobub sellega seoses ka tööst Jetcapitali ja kontserni kuuluvate tütarfirmad juhtorganites,» selgitas Jetoili nõukogu esimees Ando Raud.

Olgu mainitud, et Eespäev on seotud ka kriminaalasjaga, kus teda süüdistatakse talle kuuluva ettevõtte Oil Tech kaudu soodustuskelmuse katses, millega üritati riigilt pettuse teel saada 1,7 miljonit eurot toetusraha.

Möödunud aastal oli kütuste hulgimüügiga tegeleva Jetoili käive 130 miljonit eurot. Ettevõte müüs aasta jooksul 185 miljonit liitrit vedelkütuseid ja maksis ligi 54 miljonit eurot aktsiisi-ja käibemaksu.

Kuigi 2015. aastaga võrreldes Jetoili müügitulu kasvas - toona oli see üle 118 miljoni euro -, siis kui vaadata 2014. aasta majandustulemusi, ei paista ettevõtte mullused tulemused millegi erilisega silma, kuna kaks aastat tagasi oli ettevõtte käive üle 144,4 miljoni euro.

Ettevõte kuulub Jetcapital AS kontserni, mille omanikeks on läbi valdusettevõtte Ando Raud, Sander Kopli ja Jaan Jõgi. Jetoil AS juhatusse kuuluvad Virgo Arge ja Hannes Kägu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles