Seeniorid pürgivad toidutööstuskuningaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidutootja Kraft Heinz tegi ülevõtmispakkumise Unileverile, pildil Kraft Heinzi tooted - juustuga makaronid, ketšup ja grillkaste.
Toidutootja Kraft Heinz tegi ülevõtmispakkumise Unileverile, pildil Kraft Heinzi tooted - juustuga makaronid, ketšup ja grillkaste. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

USA toidutööstuskompanii Kraft Heinz, mille suuromanikeks on 86-aastase Warren Buffetti juhitav Berkshire Hathaway ning 77-aastase Brasiilia ärimehe Jorge Paulo Lemanni erakapitalifirma 3G Capital, tegi globaalsele tarbekaupade tootjale Unilever 143 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumise, mille viimane reedel ametlikult tagasi lükkas.

Ülevõtmine oleks kõigi aegade suuruselt kolmas seesugune tehing maailmas, kirjutab Reuters, ja suuruselt teine Atlandi-ülene, vahendab The Wall Street Journal.

Avalikult lükkas Unilever pakkumise tagasi finantsilistel põhjustel ehk nende hinnangul on pakkumine liiga madal, kinnitades ühtlasi, et edasistel läbirääkimistel pole mõtet. Siiski kirjutab Bloomberg teemaga kursis olevatele allikatele viidates, et Unileveri juhid on närvilised, sest Kraft on kuulus oma kulude kokkuhoiupoliitika ja visiooni puudumise pärast brändide ülesehitamisel. Nende sõnul puudub Kraftil ka kogemus kodu- ja hügieenitarvete valdkonnas, mis moodustab 60 protsenti Unileveri käibest.

Mõlemad ettevõtted müüvad küll toidukaupa, aga Unileveril on kallimad brändid, nagu näiteks jäätised Ben & Jerry’s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles