Soome tööjõuturg pelgab valitsuse karmi kätt

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yle peatoimetaja Atte Jääskeläineni sõnul tegi ta otsuse vähendada peaminister Juha Sipilä (pildil) väidetavaid korruptsioonisüüdistusi kajastavate artiklite mahtu seetõttu, et kogu teema oli ebaproportsionaalselt üles puhutud ning seda ei mõjutanud Sipilä poolt talle saadetud e-kirjad.
Yle peatoimetaja Atte Jääskeläineni sõnul tegi ta otsuse vähendada peaminister Juha Sipilä (pildil) väidetavaid korruptsioonisüüdistusi kajastavate artiklite mahtu seetõttu, et kogu teema oli ebaproportsionaalselt üles puhutud ning seda ei mõjutanud Sipilä poolt talle saadetud e-kirjad. Foto: Antti Aimo-Koivisto/LEHTIKUVA/Scanpix

Soome peaminister Juha Sipilä võtab komapäeval majandusnõukogus arutlusele riigi konkurentsivõime parandamise, vahendab Yle

Järgmise nädala kolmapäeval peaks Soome parlament võtma lugemisele valitsuse kava konkurentsivõime parandamiseks. Peaminister ärgitas ametiühinguid tulema välja vastuvõetavamate ettepanekutega ja loobuma näiteks lisatasudest pühapäeval töötamise eest, vahendab Helsinki Times.

Sipilä varasemad kaks katset ametiühingutega kokkuleppele jõuda on olnud vaevalised. «Tegin läbirääkimiste viimasel päeval kompromissettepaneku. Olin väga üllatunud, et seda heaks ei kiidetud. Seega sai mulle selgeks, et puudub vastastikkune soov kokkuleppele jõuda,» märkis ta augustis.

Sipilä on pidanud ka korduvalt selgitama, kuidas näiteks pühapäevaste lisatasude kaotamine õdedel ja politseinikel aitab kaasa riigi konkurentsivõimele parandamisele.

Peaministri sõnul on aga lisatasude kärpimine õigustatud sest aitab kärpida avaliku sektori kulutusi ning langetada ühtlasi ka tööjõumakse.

Sipilä hinnangul on  keerulised otsused vajalikud, kuna muidu seisab valitsus peatselt silmitsi veel keerulisemate probleemidega. Ühtlasi meenutas ta, et Soome oli üks innukamaid nõuandjaid Kreekale. «Nüüd on aeg, et me ise oma nõu kuulda võtaksime. Me ei saa sattuda olukorda, kus teised meie eest otsuseid teevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles