Vene järelvalveamet taastas Eesti toiduainetööstuste ekspordiload (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane liha.
Punane liha. Foto: SCANPIX

Venemaa toidu- ja veterinaarjärelevalvega tegelev asutus Rosselhoznadzor tühistas hiljutise korralduse, millega oli paljude Eesti toiduainetööstuse ettevõtete staatus ekspordiõigust omavate ettevõtete loetelus peatatud või ettevõtted loetelust kustutatud. Seega taastati kahe nädala tagune olukord.

Alles üleeile teatas Eesti veterinaar- ja toiduamet (VTA), et Venemaa toidu- ja veterinaarjärelevalvega tegeleva asutuse Rosselhoznadzor ametliku veebilehe andmetel on Eesti toiduainetööstuse ettevõtete ekspordiload taastatud. Nüüd taastas Venemaa kahe nädala taguse nimekirja.  

VTA peadirektori asetäitja ütles, et n-ö koridori juttude tasandil on päris palju arutatud, mis Venemaa poole peal toimub, kuid ta ei saa seda lähemalt kommenteerida. «Eesti ettevõtete eksport Venemaale on peatatud. Eks järgnevad auditid näitavad, kas Venemaa pool on meie ettevõtetega rahul ja kas võiks nimekirja uuesti avada.»

Venemaa toidu- ja veterinaarjärelevalvega tegelev asutus Rosselhoznadzor muutis hiljuti oma korraldusega Venemaale ekspordiks luba omavate ettevõtete nimekirja. Ekspordiõiguse peatamise või nimekirjast kustutamise põhjuseks toodi, et pikaajaline ekspordi puudumine on loonud olukorra, kus ei saa olla veendunud, et ettevõtete tegevus on nõuetekohane.

Korraldus hõlmas kõiki Euroopa Liidu toiduainetööstuse ettevõtteid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles