Leht: Venemaa on suveks tasunud kõik NSVLi-aegsed võlad (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSVLi lipp.
NSVLi lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa allkirjastab lepingu viimase, 125,2 miljoni dollari suuruse NSV Liidu aegse võla tasumiseks lähikuudel ja võlg ise tasutakse enne suve, kirjutas ajaleht Izvestija reedel valitsusallikatele tuginedes.

«Leping on tehnilises mõttes juba ammu valmis, riigid on selle parafeerinud. Jäänud on vaid allkirjastamine, see on lähikuude küsimus. Makse sooritatakse korraga Vnešekonombanki kaudu, seal ei ole midagi keerulist, enne suve on küsimus ühel pool,» ütles ajalehega vestelnu.

Rahandusministeeriumi pressiteenistusest öeldi ajalehele, et võlg tasutakse 2017. aasta eelarvevahenditest, mis on ette nähtud riigivõla teenindamiseks.

Läinud nädalal teatas ministeerium 69,6 miljoni dollari suuruse võla tasumisest Makedooniale. Rahandusministeerium märkis toona, et ainsaks Nõukogude-aegset võlga ootavaks riigiks on jäänud Bosnia ja Hertsegioviina.

Ministeeriumi andmetel, allkirjastab rahandusministeerium selle valitsuse nimel, ja võlg tasutakse 45 päeva jooksul pärast ratifitseerimist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles