Eesti saab eesistumise ajal 65 BMWd tasuta kasutada (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW logo
BMW logo Foto: SCANPIX

Riigikantselei valis Eestisse Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tippsündmustele saabuvaid riigi- ja valitsusjuhte ning ministreid esindusautodega teenindama AS United Motorsi, kes annab suurpartnerina eesistumise ajaks kasutada 65 BMW sõidukit.

Riigikantselei tegi ettepaneku esindussõidukite pakkumuse esitamiseks kaheksale ettevõttele. Pakkumuse esitas neist kolm, kellega riigikantselei alustas läbirääkimisi. Soodsaima pakkumuse tegi AS United Motors, kes lisaks 65 BMW sõiduki rendile andmisele varustab autod kütuse ja kindlustusega ning vastutab nende hoolduse ja hoiustamise eest.

Sarnaselt varasemate eesistujariikidega teeb Eesti koostööd ettevõtetega, kes soovivad partnerluse korras pakkuda oma tooteid ja teenuseid, mis aitavad kaasa eesistumise õnnestumisele. BMW esindaja AS United Motors on esimene ja suurim eesistumise koostööpartner. Esindusautode rendi ja kaasnevate kulude hinnanguline väärtus koos maksudega on 1 010 694 eurot.

Eesti on esimest korda ELi Nõukogu eesistuja 2017. aasta juulist detsembrini. Eesistuja juhib nõukogu tööd ehk suunab 28 liikmesriiki ühiste otsuste poole, mis mõjutavad enam kui 500 miljoni inimese heaolu ja turvalisust. Eestis toimub eesistumise ajal Tallinnas Kultuurikatlas ligi 20 tippsündmust, millest võtavad osa ELi riigi- ja valitsusjuhid, ministrid ning ELi juhid ja tippametnikud. Eestisse saabub eesistumiseks kuni 30 000 väliskülalist, nende seas umbes 1000 välisajakirjanikku.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles