Õunaveinitootja Linda Nektar kahekordistas mullu kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääritatud jookide tehas Linda Nektar.
Kääritatud jookide tehas Linda Nektar. Foto: Eero Vabamaegi/

Joogitootja Linda Nektar 2016. aasta müügitulu kasvas aastavõrdluses 34,9 protsenti 3,7 miljoni euroni ning puhaskasum kasvas 440 000 eurolt mullu 832 000 euroni.

Müügitulu kasvas tulenevalt tootmismahtude suurendamiseks tehtud investeeringutest ja klientide suurenenud nõudlusest, teatas ettevõte börsile.

«Tulenevalt uue valitsuse poolt ootamatult kehtestatud täiendavatest aktsiisimäärade tõusust ning uutest piirangutest alkohoolsete toodete müügile on Eesti alkoholiturg muutunud ebakindlamaks, mistõttu on ettevõttel järjest olulisem otsida uusi arenguvõimalusi muudel turgudel. Kuigi nimetatud muudatuste otsene mõju müügitulemustele on praeguses etapis tühine, on otsesemat mõju seadusandlikest muudatustest oodata alates 2017. aasta teisest poolest,» teatas ettevõte.

Uurimis- ja arendustöö jätkus samal tasemel 2015. aastaga, 2016. aastal investeeriti ehitus- ja remonditöödesse, tootmisseadmetesse, aroomitehnoloogiasse ning automatiseerimisesse.

Tehtud investeeringud võimaldasid tõsta tootmisvõimsust, kokku investeeriti põhivaradesse 988 772 eurot. 2016. aasta amortisatsioonikulud olid 352 719 eurot, suurenemine tingitud eelpool mainitud investeeringutest. 2016. aasta arenduskulud olid kokku 116 062 eurot. Aasta teisel poolel viidi lõpuni Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) toetatav arendusprojekt.

2016. aasta esimeses pooles maksis ettevõte dividende 2015. majandusaasta tulemuste eest 141 760 eurot. Aktsionäridele välja makstud dividendide tulumaksukulu oli 35 440 eurot.

ASis Linda Nektar töötas mullu 12 töötajat, 1 juhatuse liige ning 3 nõukogu liiget. 2016. aasta palgakulu koos maksudega oli 327 911 eurot.

AS Linda Nektar on Nasdaq Balti alternatiivturul noteeritud Eesti ettevõte, mis toodab õunaveini regionaalsele joogitööstusele. Ettevõte keskendub pakendamata puuviljaveinide valmistamisele ning tegutseb ärilt-ärile mudeli alusel. Ettevõtte tootmine paikneb Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles