Tippjuhtide valikukomisjon jättis Kotka järeltulija üle otsustamise Palole

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urvo Palo peab valima välja riigi uue IT-juhi.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urvo Palo peab valima välja riigi uue IT-juhi. Foto: Martin Ilustrumm

Eile lõppvooru jõudnud kahe kandidaadi sobivust riigi IT-juhi kohale arutanud tippjuhtide valikukomisjon otsustas, et jätab lõpliku valiku tegemise ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministrile.

«Tippjuhtide valikukomisjon viis täna läbi intervjuud kahe majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemi asekantsleri konkursi lõppvooru pääsenud kandidaadiga,» ütles eile õhtul Postimehele riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Ta lisas, et komisjon otsustas esitada mõlemad lõppvoorus osalenud kandidaadid ettevõtlus- ja infotehnoloogia ministrile. Seda ametit kandvale Urve Palole (SDE) jääb siis lõpliku otsuse tegemise au. Postimees kirjutas nädal aega tagasi, et viimases voorus kandideerivad senisest IT asekantslerist Taavi Kotkast 31. jaanuarist vabaks jäänud kohale Siim Sikkut ja Andres Kütt.

Praegu koordineerib Sikkut riigikantselei strateegibüroos nõunikuna riigi IT-poliitikat. Kütt on Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori nõunik ning ta vastutab riiklike infosüsteemide eest. Nädal aega tagasi ei soovinud veel kumbki kandidaatidest kuni lõplike tulemuste selguseni avaldada, mis oleks nende visioon riigi IT-juhi ametis.

Ligi neli aastat seda ametit pidanud Taavi Kotka andis lahkumisest teada juba möödunud aasta oktoobri lõpus. Ta põhjendas otsust sellega, et soovib naasta tagasi erasektorisse. Nimelt oli ta aastatel 2000 kuni 2012 IT-ettevõtte Webmedia (tänase Nortali) töötaja ja hilisem juhatuse esimees. Riigi IT-juhi ametisse asumise järel valiti Kotka 2014. aastal ka Euroopa parimaks IT-juhiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles