Uuel katsel: maksuameti juhiks kandideerib seitse inimest

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti eelmise juhi Marek Helmi järglase leidmine on osutunud arvatust keerulisemaks ülesandeks.
Maksu- ja tolliameti eelmise juhi Marek Helmi järglase leidmine on osutunud arvatust keerulisemaks ülesandeks. Foto: Eero Vabamägi

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektori konkursile laekus seitse avaldust, mida tippjuhtide valikukomisjon koguneb läbi vaatama 22. veebruaril.

Maksuameti uue juhi konkurss on ühe korra juba luhtunud, kuna isegi tähtaja pikendamisel ei pääsenud ükski kandidaat lõppvooru. Kristiina Tiimus ütles BNSile, et pärast 22. veebruari otsustatakse uue konkursi edasine käik. 

Maksu- ja tolliameti peadirektori peamised väljakutsed lähiaastatel on nüüdisaegsete maksukogumise lahenduste ja e-teeninduse keskkondade kasutusele võtmine ning ausa maksukonkurentsi ja kestliku maksubaasi kindlustamine.

Sobival kandidaadil on kõrgharidus, vähemalt viieaastane organisatsiooni või suurema struktuuriüksuse juhtimise kogemus, inglise keele oskus vähemalt B2 tasemel ning kompetentsid vastavalt avaliku teenistuse tippjuhtide kompetentsimudelile, rõhuasetusega strateegilisele juhtimisele, inimeste juhtimisele, koostööle ning suhtevõrgustike arendamisele.

Eelistatud on kandidaat, kellel on suure organisatsiooni eduka juhtimise kogemus. Kandidaadilt eeldatakse ka riigisaladusele juurdepääsu loa olemasolu või valmisolekut seda taotleda.

Möödunud aasta lõpul välja kuulutatud konkurss MTA uue juhi leidmiseks luhtus jaanuari keskel, sest isegi peale tähtaja pikendamist ei pääsenud ükski kaheksast soovijast lõppvooru edasi.

MTA endine peadirektor Marek Helm liitus 2017. aasta jaanuari keskpaigas tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõttega Nortal, asudes juhtima valdkonda, mis nõustab eksportturgudel avaliku sektori kliente muutuste juhtimise ja riigirahanduse vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles