Töömessil otsisid endale välismaiseid väljakutseid nii maasikakorjajad kui mehhatroonikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Kulm õpib Mereakadeemias tüürimeheks ning otsis suveks tööd laevapeal.
Gerli Kulm õpib Mereakadeemias tüürimeheks ning otsis suveks tööd laevapeal. Foto: Peeter Langovits

Rahvusraamatukogus toimus Eesti Töötukassa ja EURES poolt korraldatud hooajatöö mess, kus tutvustati töövõimalusi Euroopas. Endale olid uusi väljakutseid tulnud otsima väga erinevate elukutsete esindajad kaptenitest kokkadeni.

«Praegu käin koolis ja suveks oleks vajaks tööd, et talvel ära elada. Õpin mereakadeemias tüürimeheks, seega tahaksin esmajärjekorras laevapealt töötada,» sõnas Gerli Kulm, kes on varem töötanud vabatahtlikuna Slovakkias.

«Mulle meeldib reisida ning mulle ei istu kaheksast viieni töö,» selgitas Kulm oma erialavalikut.

Rein Kesküla otsis messilt kokatööd. «Töötasin viis aastat Bahreinis kokana ning viisa pärast olen hetkel siin. Ei ütleks, et seal rohkem makstakse. Läksin Bahreini kogemuse ja keeleõppe pärast, araabia keelt ma selgeks ei saanud, inglise keele aga küll,» sõnas ta.

«Kui ma Bahreini tagasi ei saa, siis otsin kusagil mujal tööd. Kui mõni väljakutse peaks tekkima, siis võtan selle vastu. Varem oli hirm, et äkki ei saa hakkama, nüüd seda hirmu enam ei ole,» lisas Kesküla.

Tiina sõnas, et ta on huvitatud igasugustest tööpakkumistest. «Olen Soomes maasikaid korjanud ning töötanud Peterburi-Helsingi laevaliinil toitlustuses,» kinnitas ta.

Ivan Janutenas lõpetas paari nädala eest Mehhatroonika instituudi ning otsustas erialast tööd otsida välismaal. «Eestis ei ole tehaseid, kus ma saaksin oma teadmisi rakendada. Vaatan ennekõike Suurbritannia või siis Saksamaa poole,» ütles Janutenas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles