Trump mängis Putinile ninanipsu (4)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Marmei.
Eerik Marmei. Foto: AFP / Scanpix

«Kreml on mõnes mõttes olukorras, kus Putin ei ole 17 aastat olnud.  Ta on jätnud maailmale mulje,  et ta on ettearvamatu, nüüd on maailmal USA president, kes on veel ettearvamatum,» märkis Eesti suursaadik Washingtonis Eerik Marmei kohtumisel Eesti ettevõtjatega.

«Selles mõttes võib  hinnata seda, mida Trump teeb,» rääkis  Marmei. Kõige suurem rumalus, mida Obama Trumpi sõnul tegi, oli see, et ta teatas ära, milline hakkab olema tema välispoliitika. Kui Obama lubas väed Iraagist välja tuua, ei olnud Talibanil vaja muud teha kui oodata.

«Trump on öelnud, et tema ei kavatse ette teatata, mis tema otsused on. Pigem on tema sõnul USA jaoks kasulik kui  Hiina, Iraan, Süüria aga ka Venemaa pigem ei tea, mis on USA poliitika,» märkis Marmei.

Ja kui varem kardeti USA olulist kursimuutust Venemaa suunal, siis seda ilmselt ei tule. «Räägiti, et kohe-kohe tuleb Trumpi ja Putini kohtumine, aga nüüd on selge, et see juhtub alles suvel,» nentis Marmei.

Ettearvamatus teeb kindlasti ettevõtjate elu keerulisemaks, aga sellest ei maksa ennast heidutada lasta. 

Trump on aga lubadusi jaganud näiteks maksupoliitika ja kaubanduse osas. «Kindlasti on maksupoliitiline muutus üks tema tõsisemaid lubadusi lisaks tervishoiureformile, mille kohta Trump on öelnud, et ta muudab selle ära,» rääkis Marmei.

Trump on lubanud ka kulutada investeeringuteks triljon dollarit. «Kui oled Euroopas, ka Eestis, rongiga sõitnud, siis USAs on see paras peavalu, käid ühest otsast teise. See infrastruktuur on 50.-60. aastatest pärit, haiglad samamoodi. USAs on üle 4000 silla, mida ei tohiks kasutada, aga iga päev sõidavad sealt rekkad üle,» rääkis Marmei.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles