Atria kasvatas Eestis tublisti käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria AS Valga lihatööstus.
Atria AS Valga lihatööstus. Foto: Eleri Lõhmus

Lihatööstuskontserni Atria käive Eestis kasvas mullu 4,6 protsenti 34,4 miljoni euroni.

Vaid neljanda kvartali arvestuses kasvas Atria Balti üksuses ehk Eestis käive 10 protsenti 8,8 miljoni euroni, teatas Atria kontsern börsile.

Sel aastal toob firma äririskina välja sigade Aafrika katku jätkumise Eestis ning selle võimaliku levimise Soome. Atria on tarvitusele võtnud mitmed ennetavad meetmed taudi leviku piiramiseks ning üritab riski hallata, selgub aruandest.

Firma maksueelne kasum (EBIT) oli 2016. aasta lõikes kokku 700 000 eurot ning neljandas kvartalis 600 000 eurot. Aasta varem oli EBIT neljandas kvartalis negatiivne 9,1 miljonit eurot, ent toona oli selle taga firmaväärtuse allahindamine 9,1 miljoni euro võrra.

Kontsern märkis aruandes, et Atria Eesti suurendas aasta esimeses pooles jaemüüki ning uute lihatoodete turule toomine jaanuaris suurendas müügitulu ning turuosa jaemüügis. EBIT paranes kontserni teatel äritegevuse tootlikkuse ja kuluefektiivsuse tõusu tõttu.

Mullu keskendas Atria enda tootmise Eestis Valga tehasesse. Lihatoodete tootmine viidi Vastse-Kuustest üle Valka ning kinnisvara müüdi maha. Müük ettevõtte tulemustele mõju ei avaldanud. Tootmise korraldas kontsern ümber teises kvartalis ning meetmed peaksid kontserni hinnangul säästma firmale 500 000 eurot aastas.

Aprillikuus müüs Atria ka Põhja-Eestis asuva Linnamäe seafarmi. Selle tulemusena kahanes firma müügitulu potentsiaal 1 miljoni euro võrra.

Mullu töötas Atria Balti üksuses keskmiselt 302 inimest, aasta varem oli töötajaid 315.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles