Manitski müüs Päevalehe Luigele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Manitski
Jaan Manitski Foto: Ardi Ilves

Ekspress Grupp ostis Jaan Manitskilt välja tema osaluse Eesti Päevalehes. Manitskile jääb lehele kuulunud kinnisvara.

Kokkuleppe kohaselt jääb Vivarone OÜ-le Eesti Päevalehe omandis olnud kinnisvara aadressil Narva mnt 13 ning Ekspress Grupile Eesti Päevalehe äritegevus. Tehingu vormistamiseks müüs Eesti Päevalehe AS talle kuulunud kinnisvara Vivarone OÜ-le ja Vivarone OÜ omakorda müüs talle kuulunud Eesti Päevalehe ASi aktsiad Ekspress Grupile ning pooled tasaarveldasid omavahelised nõuded.

Faktilist sularaha kumbki osapool tehingu eest ei tasunud. Eesti Päevaleht jätkab seniste kontoriruumide üürimist Vivarone OÜ-lt.

Ekspress Grupi jaoks on tegemist murdelise tehinguga, mis võimaldab ettevõttel asuda integreerima erinevaid grupi sisutootmisüksusi ning samuti ühendama erinevaid tugistruktuure, teatas ettevõte börsile. Lisaks kulude säästmisele, annab 100-protsendiline omanikustaatus Eesti Päevalehes ettevõttele paremad võimalused Eesti Päevalehe konkurentsivõime parandamiseks.  

Enne tehingut omas Ekspress Grupp Päevalehes 50 protsenti ja Vivarone samuti 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles