Energiasektoril raske tagasitulek

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Exxon Mobili logo New Yorgi börsi kauplemistablool.
Exxon Mobili logo New Yorgi börsi kauplemistablool. Foto: SCANPIX

Kuigi energiaettevõtete kvartalitulemused ei anna põhjust paanikaks, ei tasu kogu sektori suhtes siiski ülemäära optimistlik olla.

S&P 500 indeksisse kuuluvatest energiaettevõtetest on eelmise kvartali majandustulemused teavitanud 19 ehk ligi pooled ning seetõttu võib mõningaid järeldusi juba teha, kirjutab Äripäev.

19 ettevõttest 12 suutsid enam-vähem sammu pidada analüütikute ootustega. Kuue ettevõtte tulemused jäid prognoosidele aga selgelt alla, kirjutab MarketWatch. Kinder Morgan oli ainus ettevõte, mille tulemused olid vastavuses ootustega.

Kuulsad energiaettevõtted Exxon Mobil ning Chevron jäid prognoosidele alla. S&P 500 hulka mitte kuuluvad Royal Dutch Shell ja BP Plc teatasid samuti oodatust nõrgematest tulemustest.

«Ei saa öelda, et need tulemused oleksid pettumust valmistavad. Pigem on need mitmekülgsed,» märkis CFRA analüütik Stewart Glickman. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles