Liit: sellest linnast võib saada Eestis esimene, kus kõik kortermajad on peagi renoveeritud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Rakveres
Kortermaja Rakveres Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti Korteriühistute Liidu teatel võib Rakverest saada esimene linn Eestis, kus peaaegu kõik majad lähiajal renoveeritud saavad.

Rakvere võib olla üks esimestest Eesti linnadest, kus enamik elamufondist saab lähiajal renoveeritud, tõdeti Eesti Korteriühistute Liidu Virumaa foorumil. Ka avaldati foorumil arvamust, et tõenäoliselt lõpevad eraldatud toetussummad lähiaastatel ning siinkohal peaks riik tagama renoveerimise katkematu toetamise jätkumise.

Virumaa ja Rakvere korteriühistute märkimisväärset aktiivsust tõstis esile ka KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Triin Reinsalu. «Peaaegu kõik toetust saanud korteriühistud on kasutanud just innovatiivseid ja energiatõhusaid lahendusi soosivat 40 protsenti riiklikku toetust,» rääkis Reinsalu. KredExi andmetel on tänaseks toetuseks eraldatud 102 miljonist ära kasutatud 43 miljonit.

Korteriühistute liidu juhatuse esimees Andres Jaadla sõnul on Rakvere eelmisel aastal paljud majad valmis saanud ning liidu andmetel valmistub renoveerimiseks veel ligi 13 maja linnas, KredExi renoveerimistoetust taotleb 26 Lääne-Virumaa korteriühistut. «Rakvere võib olla tõesti esimene linn Eestis, kus kõik või enamik maju saab lähiajal korda,» märkis Jaadla. 

Rakvere linn osales viis aastat tagasi ka ELi koostööprojektis Urb.Energy, millesse oli kaasatud viisteist partnerit kuuest riigist ning mille eesmärgiks edendada energiasäästlikku renoveerimist Euroopa Liidus kombineerituna linnapiirkondade ühtse arenguga. Linnavalitsus koostöös korteriühistutega soovis Rakveres terviklikult välja arendada linna ühe rahvarohkeima Seminari tänava piirkonna, sidudes kortermajade tervikliku renoveerimise ja linnaruumi.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles