Lugeja küsib: miks tegi pank nii sarnase kujundusega deebet- ja krediitkaardi?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Swedbanki uus deebetkaart, paremal krediitkaart.
Vasakul Swedbanki uus deebetkaart, paremal krediitkaart. Foto: swedbank.ee

«Mul on nii viipemakse võimalusega Swedbanki deebet- kui ka krediitkaart, kannan mõlemat igapäevaselt kaasas. Kaardid on aga ühtmoodi valged ja ornamentidega ning mõlemal on viipemakse märk - minumeelest on need üsna sarnased ja võivad kergesti segamini minna. Kas pank pole kujunduse puhul sellele mõelnud?» küsis lugeja.

Vastab Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Deebetkaart Pluss on meie kõige uuem kaart. Selle loomisel arvestasime klientide tagasisidega ja lõime elegantse kuldsete elementidega valge kaardi. Eristatavus on loomulikult oluline, selleks on kaartidel eri värvi logod ja mustrid (erineva disainiga) ning samuti on kaardil olemas kaarditüübile vastav kiri (debit või credit).

Oleme hiljuti uuendanud ka kõiki Swedbanki brandi kujunduselemente ja värve ning arendame kindlasti ka kaartide kujundusi edasi. Siinkohal arvestame kindlasti ka vajadust veel selgema eristatavuse järele. Täname klienti tagasiside eest.

Kui kliendil on mitu viipemakse võimalusega kaarti, siis selle kaardi, mida igapäevaselt ostude sooritamiseks kasutatakse, saab näiteks asetada käepärasemasse kohta, kust oleks mugav seda viipamiseks välja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles