Fotod ja video: tänavune õpilasfirmade laat on üle aegade suurim

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Tallinnas Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskustes õpilasfirmade laat, mis on paisunud taas suuremaks kui kunagi varem.

Kui laadale registreerumine jaanuaris sulgus, sai selgeks, et 2017. aastal toimub kahes Tallinna suurimais kaubanduskeskustes tõeline rekordlaat, sest laadaliste arv kasvas võrreldes eelmise aastaga 40 firma võrra üle 230 õpilasfirmani. 

Laat kestab ajavahemikus kell 12-17 ning päeva jooksul selgitab Eesti oma ala tippspetsialistidest koosnev žürii välja kahe laada parima toote ja teenuse. Hinnatakse õpilasfirmade müügitehnikat ning boksikujundist, tunnustatakse laada suurima käibe teinud õpilasfirmat ning mõistagi ka rahva lemmikut. Lisaks on laada toetajad välja pannud ka hulgaliselt eriauhindu.

Eesti laat on Junior Achievement Europe'i poolt nimetatud ka ametlikuks Euroopa õpilasfirmade laadaks – Junior Achievement Marketplace 2017. Laadal osalevad ka õpilasfirmad Belgiast, Moldovas, Rootsist, Soomest ja Lätist. Lisaks on laadal suur hulk Ida-Virumaa JA Eesti ning USA saatkonna koostöös loodud inglisekeelses ettevõtlusõppe programmis osalevaid noori.

Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja ütles, et majandus- ja ettevõtlusõpe on popp ja muutub järjest popimaks. «Lisaks sel aastal toimuvale tõelisele rekordlaadale on juba poole õppeaasta pealt registreeritud enam kui 30 õpilasfirmat rohkem kui mullu. On positiivne, et 2017. aastal ei ole ettevõtlusharidusest rääkimine enam tabu, vaid ühiskond on mõistmas selle valdkonna tähtsust ja tõelist väärtust,» märkis Vodja pressiteate vahendusel.

Sihtasutuse Junior Achievement Eesti ettevõtte programmide alusel omandab ettevõtlusharidust aastast rohkem kui 12 000 õpilast 184 Eesti koolis algklassidest gümnaasiumini. Õpilasfirmasid tegutseb käesoleval õppeaastal 95 koolis üle 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles