Kaja Kallas: uue valitsuse tulumaksureform ei vähenda ebavõrdsust (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas Brüsselis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Kaja Kallas Brüsselis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Ümberjagamisest tulu ei teki, küll aga tekib piruka jagamisel puru, mis kipub kaotsi minema, kritiseerib reformierakondlasest europarlamendi liige Kaja Kallas uue valitsuse maksumuudatusi Äripäeva arvamusloos.

«Uue valitsuse koalitsioonileping on küll välja reklaamitud kui deklaratsioonide- ja loosungitevaba, kuid tegelikkuses on seal palju teemasid, mis loosungina kõlavad hästi, kuid mille tegelik pale avaldub alles konkreetsete sammude avalikustamisel,» selgitas Kallas oma seisukohta.

«Näiteks on asutud ellu viima tulumaksureformi, mis peaks koalitsioonilepingu kohaselt vähendama ebavõrdsust. Julgen kahelda, et sellisel kujul tulumaksureform ebavõrdsust vähendab. Süsteem läheb palju keerulisemaks, tekib palju erinevaid astmeid. Teame maailma praktikast, et mida keerulisem süsteem, seda kergem on inimestel, kel on selleks võimalused, süsteemi keerukust ära petta ja oma tulu peita,» väitis europarlamendi liige.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles