Tuleva aktsiakapitali kanti 3 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk.
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk. Foto: Mihkel Maripuu

Tulundusühistu Tuleva aktsiakapitali kanti neljapäeval 3 miljonit eurot.

«Unistus on teoks saamas! Täna hommikul kandsid Tõnu [Pekk] ja Priit [Lepasepp] Tuleva Fondid AS arvele kolm miljonit eurot. See on meie ühise fondivalitseja aktsiakapital,» teatas ettevõte sotsiaalmeedias. Pekk ja Lepasepp on Tuleva juhatuse liikmed.

Algkapitali kogus Tuleva oktoobri lõpuni, sellesse panustas üle 1726 inimese.

«Esimesel 3000 inimesel oli õigus panustada, nendest 1726 panustas,» ütles Tõnu Pekk BNS-ile.

Tuleva Fondid AS on asutatud mullu septembris, siis esitas ettevõte ka finantsinspektsioonile teise samba fondide tegevusloa taotluse. Vastavalt tegevusloa taotlusele plaanib Tuleva tänavu käivitada kaks pensionifondi, mis investeerivad passiivselt indeksifondidesse.

Mullu aprillis sai teatavaks, et mitmed Eesti investorid on loomas uut pensionifondi Tuleva, mis oleks oma olemuselt indeksfond ja mistõttu peaks asutajate hinnangul olema võimalik valitsemistasusid madalal hoida.

Pensionikogujate raha on Tuleval plaanis investeerida kogu maailma aktsiatesse ja kogu Euroopa võlakirjadesse vastavalt nende osakaalule turul. Tuleva valmistab ette tehnilised lahendused, mille abil pensionifondide raha jõuab indeksfondidesse. Ettevõtmise kodulehe andmetel hakkab loodav fond võtma 0,55-protsendilist valitsemistasu aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles