Eesti Post soovib konkurendi hinnakujundamise uurimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti kontor.
Eesti Posti kontor. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigile kuuluv logistikafirma Eesti Post esitas jaanuari lõpus konkurentsiametile taotluse Express Posti hinnakujunduse uurimiseks.

"Eesti Post palub oma taotluses konkurentsiametil uurida Express Posti kulumudelit, hinnakujundust ja allahindluse põhimõtteid ning kontrollida 2016. aasta arveid ja arveldusi," ütles Eesti Posti pressiesindaja Mattias Kaiv BNS-ile.

Konkurentsiseaduse rikkumise tuvastamisel palub ettevõte Kaivi sõnul konkurentsiametil teha Express Postile ettekirjutus, millega kohustatakse Express Posti lõpetama "röövelliku hinnakujunduse rakendamine ja võrdväärsete kokkulepete korral erinevate tingimuste pakkumine".

Lisaks soovib riigifirma, et konkurentsiamet kohustaks Express Posti pakkuma perioodika kojukande teenusele linnapiirkonnas allahindlust ka Eesti Postile võrdväärsetel tingimustel teiste klientidega.

"Meie eesmärk selle sammuga oli saavutada turuosalistele võrdsed tingimused ja et me mõlemad käituksime turul samade reeglite järgi," märkis Kaiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles