Šlesers: Läti võiks hakata kodakondsust müüma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainars Šlesers.
Ainars Šlesers. Foto: SCANPIX

Läti Esimese Partei/Läti Tee esimees, ühenduse Hea Läti Eest liider Ainars Šlesers soovitab Lätil hakata oma kodakondust müüma kõigile soovijatele, kes on selle eest valmis maksma miljon eurot.

Šlesersi idee lubaks lõunanaabrite riigieelarvet täiendada 10 miljardi euro ehk seitsme miljardi lati võrra, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Läti teleprogrammis 900 sekundit käis Šlesers välja mõtte, et kodakondsust sooviv välismaalane annetaks selle eest miljon eurot spetsiaalsesse fondi. Poliitiku arvutuste kohaselt võiksid sellisel teel saada Läti kodakondsuse 10 000 peret, millelt riik teeniks umbes kümme miljardit eurot. Selle raha saaks Šlesersi sõnul kasutada rahvusvaheliste võlgade tagasimaksmiseks.

Šlesersi idee kohaselt võiks Läti kodakondsuse saada vaid need rikkad inimesed, kelle sissetulekud on legaalsed ning kelle tausta on põhjalikult kontrollitud.

Poliitiku sõnutsi peaks huvi sellise võimaluse vastu olema suur, sest Läti kodakondsus tähendab Euroopa Liidu kodakondsust. Lisaks on Läti tema sõnutsi ilus, turvaline ja väherahvastatud riik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles