Eesti suurim ravimitootja on bürokraatia tõttu Leetu pagemas (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interchemie tehas Viimsis. Pildil vasakul Veiko Saluste.
Interchemie tehas Viimsis. Pildil vasakul Veiko Saluste. Foto: Sander Ilvest

Eesti suurim ravimitootja, geneerilisi veterinaarravimeid valmistav Interchemie Eesti on pikalt ravimiametiga müügilubade pärast vägikaigast vedanud ning vaatab nüüd lootusrikkalt hoopis Leedu poole.

Ettevõte alustas tegevust 1999. aastal ning 2002. aastaks oli neil Eestis 74 müügiluba, suuremast osast neist jäi ettevõte aga ilma pärast seda, kui veterinaarravimite müügilubadega tegelemine anti ravimiameti pädevusse.

Ravimiamet otsustas 2000. aastate keskel mitte uuendada 19 Interchemie ravimi müügiluba  ja 23 juba varem peatatud müügiluba tühistati, kuna taotluste andmed ei vastanud nõuetele. Siis sai Interchemie need kohtuotsusega tagasi, kuid jäi neist järgnevatel aastatel uuesti ilma. Ravimiameti sõnul täidavad nad ette antud nõudeid, Interchemie hinnangul urgitsetakse bürokraatias ning riik ei suuda otsustada, mida ta tahab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles