Soomlased: tunnel Tallinna kuluks marjaks ära

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnel
Tunnel Foto: SCANPIX

Kantar TNS küsis Helsingi elanikelt, kas tuleks ehitada raudteeühendus Tallinna. Pea pooled vastanuist arvasid, et see on hea mõte. 

48 protsenti pidasid tunneli ehitamist Tallinna heaks ideeks, kirjutab Helsingin Sanomat. Ligikaudu kolmandik küsitletutest oli selle vastu ja viiendik ei avaldanud arvamust. Tunneli ehitus läheb hinnanguliselt maksma 9–13 miljardit eurot.

Näiteks Tero Arvonen pidas tunnelit heaks mõtteks, kuigi ta ise väga sageli Tallinnas ei käi, 17aastane Lenita Boullenger ütles, et tema käiks siis kindlasti Tallinnas sagedamini. «Seal võiks kas või sõpradega šoppamas käia. Kõik sõltub aga sellest, kui palju pilet maksab.»

Raudteetunneli ehitamise mõte Tallinna ja Helsingi vahele on õhus olnud aastaid. Tunamullu esitasid Helsingi linnapea Jussi Pajunen ja aselinnapea Pekka Sauri tunneli kava. Siis selgitati, et see aitaks kaasa ühenduste parandamisele Kesk-Euroopaga.

Enne täpsemate plaanide tegemist on tarvis hinnata tunneli keskkonnamõju ning teha tasuvusuuring.

Tunneli ehitamise ideele annab hoogu ka allkirjastatud Rail Balticu lepe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles