Kaheksa IT-ettevõtet võistlevad ligi miljonilisel ehitisregistri hankel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolik paneelmaja
Poolik paneelmaja Foto: Eero Vabamägi

Ehitisregistri (EHR) arendusteenuse hankele kvalifitseerus kokku kaheksa pakkumust, hanke eeldatav maksumus on 600 000 kuni 800 000 eurot.

Hankele kvalifitseerusid AS CGI Eesti, Tieto Estonia AS, Fujitsu Estonia, Datel ja AS Reach-U, samuti kvalifitseerusid Heisi IT OÜ ning OÜ Idakoidlik ühispakkumus, Wisercat Estonia OÜ, Krabu Grupp OÜ ja Wisercat Software OÜ ühispakkumus ning Snowhound OÜ ja Minu Kindlustusmaakler OÜ ühispakkumus

Töö käigus tuleb ka luua kaardipõhine tööriist, mille abil saab sisseloetud andmeid korrastada ning vajadusel suunata menetlusse. Samuti tuleb luua vastav statistikamoodul, saamaks ülevaadet hoonete andmete kontrollimise ja menetlemise protsessi edenemise kohta.

Muuhulgas tuleb hankevõitjal ehitisregistrisse kanda ortofotodelt tuvastatud elukondlikud hooned ja mitteelukondlikud hooned, mis seni EHRis puuduvad. Hinnanguliselt on selliseid elukondlikke hooneid 62 000 ning mitteelukondlikke hooneid 435 000. Hankega sõlmitakse neljaks aastaks raamleping, töö eeldatav maht on 12 000 töötundi.

Ehitisregistri abil peetakse arvestust ehitiste üle. Registri veebilehel on võimalik tutvuda ehitiste tehniliste andmetega ja ehitise kohta esitatud dokumentidega. Andmeid esitavad registrisse peamiselt kohalikud omavalitsused ja seda haldab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

4. aprillist alustab tööd ehitisregistri elektroonne menetluskeskkond, kus saab edastada taotlusi ning anda välja ehitus- ja kasutuslube ning projekteerimistingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles