Simson kutsus Nordica nõukogust tagasi Toomas Uibo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Uibo
Toomas Uibo Foto: Ove Maidla

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kutsus Nordica kaubamärki kasutava riikliku lennufirma Nordic Aviation Group ASi nõukogust tagasi Toomas Uibo, kes asus tööle ettevõtte äriklientide müügijuhina.

Tema igapäevane töö on seotud Nordica kliendibaasi ja selle laiendamisega ning vastavate teenuste arendamisega, kuid ei puuduta lendude opereerimist ega ka pilootide värbamist ja ettevalmistust, öeldi Nordicast BNS-ile.

Reedel allkirjastas majandus- ja taristuminister Kadri Simson käskkirja, mille alusel kutsus ta Uibo tolle avalduse alusel Nordic Aviation Groupi nõukogust tagasi alates 9. jaanuarist. Uibo esitas taotluse tagasikutsumiseks 15. jaanuaril.

«Minu pikaaegne kogemus müügitöös ning 15-aastane kogemus lennunduses tulevad Nordicale kindlasti kasuks ja annavad loodetavasti uut hoogu, eriti müügitöö poole pealt. Nordica on esimesel tegevusaastal ennast tõestanud kui tubli alustav lennufirma, nüüd on aeg panustada kasvule ning ise käed külge lüüa. Päevast päeva Nordicas ametis olles on mul reaalselt võimalik palju Nordica jaoks ära teha,» ütles Uibo BNS-ile.

«Toomas Uibo erialaste taustateadmiste ja -oskuste olemasolu tuleb ainult kasuks tema igapäevasele tööle Nordicas. Samuti on Toomasel endise nõukogu liikmena väga hea ülevaade Nordica strateegiast ja siin tehtavast tööst, mis teeb ta kokkuvõttes väärtuslikuks täienduseks meie meeskonnale,» ütles Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm.

«Nordica tervitab sellist praktikat, mille puhul on ühendatud märkimisväärsed erialased kogemused ja tahtmine ettevõtte heaks palju ära teha,» lisas Tamm. Ta märkis, et soovi korral võib Uibo oma vabal ajal ka edaspidi tegutseda lennuinstruktorina.

Mullu veebruaris tõstatus ajakirjanduses küsimus sellest, et Uibo on Nordic Aviationi nõukogu liige, ent on seotud ka firmaga Nordic Aviation Academy (NAA) mis teeb riikliku lennufirmaga koostööd.

«Toomas Uibo on pakkunud Nordic Aviation Academyle teenust kui lepinguline erapilootide instruktor ning ta ei ole olnud seotud NAA poolt Nordicale pakutud teenusega. Uibo ei ole ega ole ka olnud NAA omanike ringis,» öeldi Nordic Aviation Groupist.

Nordic Aviation Academy on litsentseeritud koolitusorganisatsioon, millel on pädevus pakkuda kursusi nii lennuki- kui ka helikopteri era- ja ametipilootidele ning instruktoritele. Senise tegevusajaloo jooksul on NAA kliendid olnud valdavalt erapiloodi pädevust soovivad isikud. Tellija soovil pakutakse ka professionaalsete lendurite täiendkoolitusi.

Näiteks korraldas NAA Nordica pilootide CRJ lennukite tüübikoolitust kuni juunini 2016, kui Nordical endal veel puudus vastav pädevus. Selle aja jooksul läbis NAA koolituse ligikaudu 15 Nordica pilooti. Alates 2016. aasta sügisest on Nordica tütarettevõttel Regional Jet litsents pilootide täiendkoolitamiseks ja -treeninguteks CRJ tüüpi lennukitel ning seetõttu vastavat teenust enam NAA-lt ei tellita, öeldi lennufirmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles