Reinsalu soovib notarite tulud avalikuks muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et notarid ei tohi seaduse järgi endale reklaami teha, siis näeb efektse valguskasti asemel nende ukse juures vaid notari ameti silti. Selle alla võib panna väikse tahvli lahtiolekuaegade ja notari nimega.
Et notarid ei tohi seaduse järgi endale reklaami teha, siis näeb efektse valguskasti asemel nende ukse juures vaid notari ameti silti. Selle alla võib panna väikse tahvli lahtiolekuaegade ja notari nimega. Foto: Peeter Kümmel

Justiitsminister Urmas Reinsalu on andnud korralduse notariaadiseaduse muutmise väljatöötamiskavatsuse koostamiseks, muudatusega soovib minister muuta notarite tulud avalikuks.

«Olen otsustanud, et see tulu peaks olema avalik. Kehtiv seadus isikute lõikes tulu avalikustada andmekaitselistel kaalutlustel ei luba,» ütles Reinsalu BNS-ile.

Seega tuleb ministri sõnul muuta seadust.

«Andsin korralduse teha seaduse väljatöötamiskavatsus, mille puhul saavad ka huvirühmad oma seisukoha välja öelda,» lisas ta.

Notarite tulu avalikustamist on nõudnud viimastel kuudel päevaleht Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles