Kõrged kütusehinnad hakkavad bussipiletite hinda kergitama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Bussifirma Lux Expressi sõnul mõjutab järjest kallinev kütus paratamatult ka transpordiettevõtteid ja sunnib neid piletihindu tõstma.

Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu rääkis, et nad jälgivad kütusehinna tõusu teatava murega. «Kütus on kõrvuti palgakuluga meie jaoks suurim kuluartikkel ja kui sisendi hinnad tõusevad, annab see oluliselt tunda,» ütles ta.

Saarpuu sõnul on nad seni püüdnud kütusehinna tõusu kompenseerida oma sisemistest ressurssidest, üritades seda mitte klientidele üle kanda. «Aga kui kütus veelgi kallineb, ei saa piletihinna tõusu kindlasti välistada. Meie prognoos on see, et ega kütus odavamaks küll ei muutu.» 

Kuna Lux Express tegutseb väga erinevatel turgudel, siis toimub ka tankimine erinevates riikides. «Eks sealt tuleb ka see vahe sisse, kuigi nafta maailmaturu hinnatõus kajastub kõigis riikides.»

Reedese seisuga on Eestis mootorikütuste jaehinnad pea kahe aasta kõrgeimal tasemel. Nii maksab bensiini- ja diislikütuse liitrihind Eesti tanklates 1,224 eurot. Suuremad tanklaketid on öelnud, et hind tõuseb järgmisel nädalal veelgi, kuna lisaks tavahinna kohendamisele lisandub otsa ka 1. veebruarist jõustunud aktsiisitõus.

Lux Express on rahvusvahelise haardega transpordifirma, mis on Eesti, Läti, Leedu, Poola, Tšehhi, Slovakkia, Austria, Ungari, Soome, Valgevene ja Venemaa turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles