Rootsi kinnisvarakontsern müüb Tallinna postimaja (11)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna postimaja suurim tugevus on asukoht pealinna südames.
Tallinna postimaja suurim tugevus on asukoht pealinna südames. Foto: Sander Ilvest

Rootsi juhtivaid kinnisvarainvestoreid Claesson & Anderzén AB kolib oma vara Eestist Saksamaale ning otsib ostjat rõivakaupluse H&M asukohaks olevale Tallinna postimajale ja mitmele pealinna ärikinnistule.

«Tegemist on kinnisvaramaailmas tavapärase sündmusega, kui omanikud soovivad investeerida suurematele turgudele, näiteks Saksamaale,» ütles Rootsi ärimeeste vara müüki korraldava Catella tegevjuht Aavo Kokk. «Vihjet Eesti ärikeskkonna muutumisele oleks siin keeruline näha, samuti pole mul tehingu korraldajana võimalik avada rohkem üksikasju.»

Catella otsib lisaks postimajale ostjat veel hoonetele Paneeli 2 ja Suur-Sõjamäe 35 ning mõnele vähem atraktiivsele krundile. Müüki läheb ka Laste Maailma kõrval asuv tagasihoidlik majake aadressiga Pärnu maantee 4. Postimehe allikate väitel soovib omanik müüa selle kinnisvara ühe paketina, hoolimata objektide erinevast väärtusest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles