Maailma rikkurite esikümnest on juba pooled tehnoloogia- ja internetiettevõtjad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: Esteban Felix/AP/Scanpix

Bloomberg Billionaire Indexi järgi on viis kümnest maailma rikkaimast inimesest oma varanduse teeninud tehnoloogia- ja internetiäris.

Maailma rikkamate inimeste edetabeli esimeselt kohalt leiab juba aastaid seda tiitlit kandnud tarkvarafirma Microsoft asutaja Bill Gatesi, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 84 miljardit dollarit. Kolmandal kohal asub internetikaubamaja Amazon asutaja Jeff Bezos 72,1 miljardi dollariga. Viiendal positsioonil on Facebooki kaasasutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg, kellel peaks Bloombergi andmetel hinge taga olema 57,4 miljardit dollarit.

Maailma rikkaimate inimeste esikümne lõpetavad internetifirma Google'i asutajad Larry Page ja Sergey Brin, kelle varanduste väärtusteks hinnatakse vastavalt 43 miljardit dollarit ja 41 miljardit dollarit.

Lisaks tehnoloogia- ja internetimiljardäridele leidub maailma rikkaimate inimeste seas siiski veel ka sama palju traditsioonilisemate tööstusharude esindajaid. Teisel kohal on maailma edukaim investor Warren Buffett, kelle varanduse suurus küündib 73,6 miljardi dollarini. Neljandalt kohalt leiab Hispaania kiirmoeärimehe Amancio Ortega 69,9 miljardi dollariga, kuuendal kohal on kunagi ka maailma rikkaima inimese tiitlit kandnud Mehhiko telekomimagnaat Carlos Slim Helu 49,9 miljardi dollariga.

Seitsmendal ja kaheksandal kohal asuvad USA konglomeraadi Koch Industries vendadest suuromanikud Charles ja David Koch võrdselt 46,7 miljardi dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles