Uue Balti panga peakontor võib minna hoopis Lätti või Leetu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNB ja Nordea ühinemise pressikonvernets.
DNB ja Nordea ühinemise pressikonvernets. Foto: JUSS SASKA

Nordea ja DNB panga Balti harude liitumisel tekkiva uue ühendpanga loomist ettevalmistama asunud Erkki Raasuke ütleb, et pangamaksu korral võivad pangad loobud senisest plaanist peakontor Eestisse registreerida.

Kuigi seni on Nordea ja DNB panga Balti harude liitmise juures toodud Eestit välja uue panga peakontorina - mis looks lõpuks olukorra, kus Eestis asuval krediidiasutusel on ka Lätis ja Leedus filiaal -, võib see valitsuse kavandatavate maksumuudatuste valguses siiski muutuda, vahendab Äripäev.

«Selline oli valik, kuid nüüd on ilmnenud asju, mis võivad meid panna üht-teist ümber kaaluma. Üks on see sama pangalõiv, mis on praeguses koalitsiooniplaanis ja valitsuse tööplaanis. See teeks majanduslikult emapanga Eestisse toomise mõttetuks,» rääkis Raasuke.

Ka märkis ta, et märksa paslikum oleks loodavat ettevõtet nimetada finantsgrupiks, mitte pangaks, kuna ei hakata tegelema mitte ainult pangadustegevusega Balti riikides.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles