Apple'i müük kasvab jälle

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i ajutine pood New Yorgis Viiendal avenüül. Pärispood läks esmaspäeval remonti.
Apple'i ajutine pood New Yorgis Viiendal avenüül. Pärispood läks esmaspäeval remonti. Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA/Scanpix

Apple'i eelmise kvartali käive pööras taas tõusule ning ettevõtte sõnul kiireneb kasv lähikuudel veelgi, sest mobiiltelefonide iPhone müük on elavnenud.

Üha kiiremini kasvab ka teenuste (online-pood Apple Store, muusika voogedastusteenus Apple Music ja pilveteenus iCloud) käive, mis on kasvamas personaalarvutite (Mac) müügist suuremaks ning on saamas telefonimüügi järel suuruselt teiseks äriks. Tegevjuhi Tim Cook ütles, et Apple on seadnud eesmärgiks nelja aastaga teenuste käibe kahekordistada.

Eelmises kvartalis müüs Apple 78,3 miljonit mobiiltelefoni iPhone, mis oli viis protsenti enam kui aasta tagasi ning rohkem kui enamik analüütikuid ootas. iPhone 7 populaarsus kasvatas nutitelefonide keskmise müügihinna 694 dollarini.

Apple'i eelmise kvartali käive kasvas ajaloo kõrgeimale tasemele 78,4 miljardi dollarini ning see ületas nii ettevõtte enda kui ka analüütikute prognoose. Apple'i kasum langes 2,6 protsenti 17,9 miljardi dollarini, aga kasum aktsia kohta kasvas 2,4 protsenti 3,36 dollarini aktsia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles