Erkki Raasuke selgitab, miks Nordea ja DNB otsustasid luua uue panga, mitte teineteist ära osta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendpanga juht Erkki Raasuke.
Ühendpanga juht Erkki Raasuke. Foto: Liis Treimann

Nordea ja DNB pankade Balti harude ühendamist juhtiv Erkki Raasuke ütleb, et teineteise üle ostmist ei peetud mõttekaks, kuna mõlema panga Balti ärid ei ole nii suured, et see mõtekaks oleks osutunud.

«Mõlemad pangandusgrupid jõudsid olukorda, kus nad ütlesid, et Balti äri on proportsionaalselt liiga väike, et see saaks grupi tasandil piisavalt tähelepanu,» rääkis Nordea ja DNB pankade Balti filiaalide baasil loodava uue ühispanga juht Erkki Raasuke, vahendab Äripäev.

Tema sõnul hindasid mõlemad, et suurus ja väljavaated pole piisavad ning argumente oli veel teisigi. «Kummalgi polnud erilist ambitsiooni siin hirmsasti äri edasi ehitada. Me peame vaatama külma peaga ka sellele, millised on meie regiooni majanduslikud väljavaated, kus me oleme geopoliitiliselt ja milline on meie demograafia,» kirjeldas Raasuke.

Loodava panga juht lisas, et ka ei tohiks ära unustada, et pank on samamoodi äri nagu kingaparandus või piimapood või juuksur ning iga äri kohendatakse ja vaadatakse teatud intervalli tagant ikka üle.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles