Pea 46 miljoni euro väärtuses Eesti kroone on veel ümber vahetamata (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid
Eesti kroonid Foto: Kaader videost

Ehkki Eestis kehtib euro juba seitsmendat aastat, on endiselt palju neid, kellel on ikka veel kehtivuse kaotanud Eesti kroonid eurode vastu vahetamata, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Aasta alguse seisuga on kroone paberrahas tagastamata ikka veel 39,1 miljoni euro väärtuses ja münte 6,7 miljoni euro väärtuses.

«Kuigi keskpangana oleme kogu aeg rääkinud, et jääme kroone eurodeks vahetama igavesti, on siiski väga palju inimesi, kes seda ei tea. Keskpanka tulnud inimeste kõnedest umbes kolmandik on ikka veel selle kohta, kus ja kuidas saab kroone eurodeks vahetada,» selgitas Eesti Panga pressiesindaja Viljar Rääsk.

Kuigi tehingute arv mullu mõnevõrra langes, toimub olenevalt kuust 150-250 vahetustehingut. Keskmine tehingu väärtus ei ole laias laastus muutunud ning jääb vahemikku 2000-3000 krooni, harvem tuleb ette vahetustehinguid ka suuremate summadega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles