Eesti Energia ja energeetikute allkirja saanud kollektiivleping põhitöötasu tõusu ei too

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia elektriliinid.
Eesti Energia elektriliinid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti Energia ja Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liit kirjutasid eile alla uuendatud kaheaastase tähtajaga kollektiivlepingu, mis jõustub 1. aprillist ja mis ei näe ette põhitöötasude tõusu.

Leping laieneb Eesti Energia Jaotusvõrgule, Võrguehitusele ja Eesti Energia AS-ile. Teiste lepingute osas on eesmärk jõuda kokkuleppele lähinädalail, teatas Eesti Energia.

Põhitöötasude tõusu leping järgmise aasta jooksul ette ei näe. Samas pöörab Eesti Energia jätkuvalt kõigis kontserni ettevõtetes suurt tähelepanu tulemuspalkade süsteemide juurutamisele, eesmärk on kasvatada eelkõige töötulemusest sõltuvat palgaosa, mis tähendab, et hea töötulemuse korral tõuseb ka töötaja sissetulek.

Sõlmitud lepingu olulisimaks uuenduseks on selle kooskõlla viimine eelmise lepingu kehtimise ajal muutunud töölepinguseadusega. Uuendustena on lepingus prioriteetidena välja toodud töötaja isikliku arengu toetamine, töökeskkonna ja tööohutuse arendamine, aga ka pereväärtused ja töötajate tervis.

Eesti Energias on töösuhte partneriks kokku kuus erinevat ametiühingut, kellega vaadatakse kollektiivlepingud regulaarselt üle kord aastas.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles