Coop loob maapiirkondadele uue panga (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coopi juht Jaanus Vihand.
Coopi juht Jaanus Vihand. Foto: Raul Mee

Kui Eesti suurpangad tõmbavad maapiirkondade kontorivõrku aina koomale, loob seni jaekaubanduses tegutsenud Coop Eesti sügiseks uue panga, mis hakkab maapoodides pangateenuseid pakkuma.

Coop Eesti teatas eile, et nad ostavad Moskva Pangale kuulunud Eesti Krediidipanga aktsiad. Samal ajal Coop Eestiga omandab väiksema osaluse Inbank, panustades panga arendamisse nõuandja ja finantsinvestorina. Krediidipank oma näo ja nimega kaob, uue panga nimeks saab Coop Pank. Kui suur oli tehingu hind, pooled ei avalikusta.

Coopi juhi Jaanus Vihandi sõnul on uue panga eesmärk pakkuda pangandusteenuseid eeskätt seal, kust suurpangad viimaste aastate jooksul lahkunud on. See tähendab, et Coopi maakauplused hakkavad täitma ka pangakontorite funktsiooni. Missugustesse poodidesse tuleb eraldi kontor ja kus saab vaid kassast sularaha välja võtta, pole praegu veel selge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles