Infortar soovib osta enamusosaluse Trev-2 Grupis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infortari juht Ain Hanschmidt.
Infortari juht Ain Hanschmidt. Foto: Liis Treimann

Ain Hanschmidti ja Enn Pandi investeerimisfirma Infortar plaanib soetada 88-protsendilise enamusosaluse infrastruktuuriehitusega tegelevas AS-is Trev-2 Grupp.

«Infortar on Trev-2 Grupp aktsionäridele pakkumise teinud,» ütles Hanschmidt BNS-ile. «Tehingu peab heaks kiitma konkurentsi amet ja peale seda kui aktsionärid meie pakkumise vastu võtavad, võime oma plaane ka lähemalt kommenteerida,» lisas ta.

Infortar soovib osaluse soetada läbi Infortarile kuuluva firma RRTK Kapital OÜ. Tehinguga omandaks ettevõte Küprosel registreeritud Humarito Limitedilt 86,71 protsenti Trev-2 aktsiakapitalist. Tehingu lõpuleviimine sõltub siiski praeguste aktsionäride eelisostuõigusest.

«Infortari kontsern otsib järjepidevalt võimalusi uuteks investeeringuteks, mis aitaksid luua sünergiat Infortari kontserni kuuluvate ettevõtjate vahel. Seejuures lähtub AS Infortar investeerimisotsuste tegemisel Läänemere regiooni konvergentsitrendist ning sellega seotud taristu ja teenuste arendamise võimalustest,» märkis Infortar.

Valitseva mõju omandamine Trev-2 üle on tingitud Infortari soovist laiendada kontserni tegevust taristuobjektide ja rajatiste ehitamisel. Trev-2 kui taristuobjektide ja rajatiste ehitamisele ja hooldamisele keskendunud äriühingu aktsiate omandamine sobib Infortari kontserni investeerimiseesmärkidega, märkis investeerimisfirma.

Infrastruktuuriehitaja Trev-2 müügitulu oli 2015. aastal 51,4 miljonit eurot ehk 22,6 protsenti vähem kui aasta varem, 2015. aastal teenis ettevõte ka 1,2 miljonit eurot kahjumit. Viimased tulemused teatas kontsern vähenes mullu 22,6 protsenti 51,4 miljonile eurole ja ettevõte langes 1,2 miljoniga kahjumisse, neljandas kvartalis vähenesid tulud 35,3 protsenti 9,9 miljonile eurole.

Ettevõtte kulumieelne kasum (EBITDA) vähenes 5,5 miljonilt eurolt mullu 1,8 miljonile eurole ja 2014. aasta 1,6 miljoni euro suurusest kasumist langes ettevõte mullu 1,2 miljoniga kahjumisse. Viimati teatas firma enda tulemused eelmise aasta üheksa kuu kohta, siis oli käive 41,4 miljonit eurot ehk 100 000 eurot vähem kui aasta varem.

Trev -2 Grupi suurimad aktsionärid on investeerimisfondid East Capital Explorer 38 protsendi ja Baltcap Private Equity Fund 36 protsendiga aktsiatest. East Capital Explorer hindas enda portfellis Trev-2 Groupi õiglaseks väärtuseks 6,2 miljonit eurot.

East Capital Exploreri finantsjuht Lena Krauss ütles BNS-ile, et ettevõte ei soovi antud teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles