Nipivideo: kuidas mikrolaineahjus kartulikrõpse valmistada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikroahju-kartulikrõpsud.
Mikroahju-kartulikrõpsud. Foto: Kuvatõmmis videost

Kartulikrõpsudele on rasvavaesem ning lihtsalt ja kiirelt valmistatav alternatiiv –mikrolaineahjus tehtud krõpsud.

Vahelduseks tavapärastele kartulikrõpsudele võib neid ka ise kodus valmistada ning maitsestada vastavalt oma soovile, kirjutab portaal People.

Esmalt tuleb kartulid viilutada nii õhukeseks kui võimalik, kuna siis küpsevad need kiiremini. Hõõru kartuliviile mõlemalt poolt veidikese õliga ning raputa üle soola ja soovi korral muude maitseainetega. Kasuta kuumakindlat taldrikut ning küpseta mikrolaineahjus kõrgel kuumusel 5–7 minutit. Seejärel pööra ning vajadusel lase veel mõni minut küpseda.

Lisanipp on jätta kartuliviilud mõneks minutiks jahtuma, et neis leiduv niiskus aurustuks ning krõpsud muutuksid veidi jäigemaks – nii on neid mugavam süüa. Ühtlasi väldid suu ära kõrvetamist.

Kuna iga mikrolaineahi on erinev, on oluline, et jälgiksid kartuliviile pidevalt ning tegutseksid vastavalt nende küpsemisastmele.

Valminud krõpsud on õhulised, maitsvad ning tunduvalt tervislikumad kui tööstuslikult valmistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles