Riia lennujaam kasvatas reisijate arvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk Riia lennujaamas
Air Balticu lennuk Riia lennujaamas Foto: Andres Haabu

Riia lennujaama reisijate arv kasvas möödunud aastal viis protsenti 5,4 miljoni reisijani. Kokku teenindas lennujaam mullu 44 protsenti Baltikumi lennureisijaist.

Kasv näitab, et Riia lennujaama suunatud kasvustrateegia on toonud häid tulemusi, ütles Riia Rahvusvahelise Lennujaama juhatuse esimees Ilona Līce pressiteate vahendusel.

«Ülesanne järgnevateks aastateks on arendada välja infrastruktuuri, suurendamaks nii reisijate numbreid kui ka kaubamahtu, saamaks mitte ainult Baltikumi juhtivaks lennujaamaks, vaid Läänemere juhtivaks lennujaamaks.»

Enam kui pool reisijatest lendasid Läti rahvusliku lennufirmaga Air Baltic. Sellele järgnes 18,3 protsendiga Ryanair ja 8,5 protsendiga Wizzair. Olulisemad sihtkohad olid London, Moskva, Frankfurt ja Helsinki.

Möödunud aastal kasvas trsiitreisijate arv 15,3 protsenti, moodustades kogu reisijate arvust 27,3 protsenti. Tallinn, Vilnius, Moskva, Helsingi ja Peterburi olid populaarseimad transiitsihtkohad.

Kaubamaht kasvas Riia lennujaamas möödunud aastal 4,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles