Seitse euroliidu riiki ei saa jätkuvalt eurole üle minna (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on euro kasutusel ELi 28 liikmest 19 riigis.
Täna on euro kasutusel ELi 28 liikmest 19 riigis. Foto: VWPics/Sipa USA

Seitse Euroopa Liidu liikmesriiki, kes ELiga ühinemisel võtsid kohustuse eurole üleminekuks, pole seda senini teinud, kuna pole täitnud kõiki selleks vajalikke tingimusi.

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet küsis Euroopa Komisjonile saadetud arupärimises, millised EL-i riigid, kes peaksid eurotsooniga liituma, ent ei ole seda senini teinud, on kriteeriumide täitmisele lähedal ning kuidas innustab EL neid riike võetud kohustusi täitma, vahendab ERRi uudisteportaal.

Paetile vastas Euroopa Komisjoni liige Valdis Dombrovskis, kes viitas oma vastuses 2016. aasta lähenemisaruandele. «Selles järeldati, et ükski analüüsitud riikidest - Bulgaaria, Tšehhi, Horvaatia, Ungari, Poola, Rumeenia ja Rootsi - ei täitnud kõiki euro kasutuselevõtmiseks vajalikke tingimusi,» ütles Dombrovskis.

Ta märkis, et järgmine korrapärane lähenemise hindamine liikmesriikides, mille suhtes on kehtestatud erand, on kavas korraldada 2018. aasta juunis. 

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles