Kommentaar: Maril oli alustamiseks viimane aeg

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: Pm

Paljud noored on üsna veendunud, et nemad ei hakka mitte kunagi pensioni saama. Samas pole needsamad noored inimesed teinud mitte midagi selleks, et oma vanaduspõlve kindlustada. Inimene võib ju loota, et säilitab töövõime kuni surmani, aga selline lootus saab tõeks väheste jaoks. Inimesed on erinevad ja see, et paljudel kaob teatavas vanuses töövõime kas osaliselt või täielikult, on paratamatu.

Kui pensioni ei saa, siis tuleb vanaduspõlve sissetulekute eest hoolitseda inimestel endil. Mina näen selleks kaht võimalust. Esimene neist on panna enda eest hoolitsemise kohustus lastele. Selle kohustuse paneb neile ka põhiseadus, aga jääb küsimus, kui moraalne see ikkagi on. Teine võimalus on hakata ise vanadusepõlveks säästma.

Nagu õige naisterahvas ikka, ei reeda Postimehe väljamõeldud algaja investor Mari oma täpset vanust, aga taustauuringul selgus, et ta võiks olla umbes 35-aastane. Kui nii, siis oli Maril investeerimise alustamiseks viimane aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles