Lugeja küsib: miks Elroni sõidukaart ei kuulu ühiskaardi arvestusse?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni sõidukaart.
Elroni sõidukaart. Foto: Elron.ee

«Miks Elroni sõidukaart ei kuulu ühiskaardi arvestusse? Maakondade bussiliiklused on ühiskaardiga ühises süsteemis, miks Elron antud süsteemis pole? Bussis saad konkreetselt pileti osta, kuid Elronis on ainult tsoonide raames. Miks peab klient eraldi Elroni kaarti omama? Sisuliselt peab Elroni kaarti kaasas kandma rongiliikluses ja ühiskaarti bussisõiduks.» tundis lugeja huvi.

Vastas AS Eesti Liinirongid müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo:

«Tsoonipiletite kasutamine linnalähiliikluses on tavapärane praktika, mis lihtsustab reisijate jaoks piletisüsteemi (nt Tallinna piires kehtib alati üks hind), võimaldab luua integreeritud pileteid (nt ühispiletid Tallinna linnaga) ning kiirendab piletimüügiprotsessi. Erinevate kaartide ristkasutus on kahtlemata reisija jaoks positiivne. Samas saab seda teha üksnes juhul, kui sellega kaasnevad kulud rongi- ja bussiliikluse operaatorite jaoks on mõistlikud ning sellesse panustavad kõik osapooled. Kui tulevikus saab ühissõidukites tasuda kontaktivaba pangakaardiga, ei ole sõidukaartide ristkasutus praegusel kujul enam samavõrd aktuaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles