Tallinna Sadama kasum kasvas mullu ligi veerandi võrra

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Tallinna Sadama möödunud aasta kasum kasvas 22,5 protsenti ligi 50 miljoni euroni. Ettevõtte tulude ja kulude kasvu mõjutas enim parvlaevaliikluse opereerimisega alustamine.  

Sadama kaubamahud vähenesid mullu 10 protsenti, reisijate arv suurenes 4 protsenti ning ettevõtte müügitulu oli 111 miljonit eurot, suurenedes aastaga 11 protsenti, teatas Tallinna Sadam. 

Tallinna Sadama nõukogu esimehe Aare Targa  sõnul  kasvasid kontserni 2016. aasta tulud eelkõige parvlaevaliikluse kui uue teenuse lisandumisele ja tänu rahvusvahelises reisijateveos saavutatud uuele rekordilisele  tasemele. 

«Tulusid mõjutasid ka kaubavood. Kaubamahtudest  kasvasid konteinerkaupade, veeremi, puist- ja segalasti mahud, samas sadama suurima kaubagrupi - vedellasti  mahud kahanesid. Vähenes tulu ka  jäämurdjalt Botnica jäämurdehooaja välise töö puudumise tõttu,» lisas Tark. 

Esialgsetel andmetel olid kontserni 2016. aasta kulud kokku 61,5 miljonit eurot, suurenedes eelmise aastaga võrreldes 3 protsendi võrra. Kulude kasv on eelkõige seotud parvlaevaliikluse kui uue teenuse osutamisega alates eelmise aasta oktoobrist.  

Läinud aastal investeeriti uute parvlaevade soetamisse ja Tallinna Sadamale kuuluvate sadamate infrastruktuuri parendamisse kokku 49,3 miljonit eurot. Varade tootlus kasvas aastases võrdluses 7,8 protsendilt 8,2 protsendini.

Nõukogu esimees tunnustas ettevõtte juhatust heade majandustulemuste saavutamise eest. «Vaatamata väga keerulisele aastale ja täiesti uue äri käivitamisele on sadam suutnud oma kasumlikkust suurendada,» märkis Tark.  

Tallinna Sadama kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Energia, TS Shipping ja TS Laevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles